ruimtelijk ontwerp en strategie
Pauline van den Broeke voedselfietstocht 5

Voedselfietstocht

25 mei, 2015

Pauline van den Broeke voedselfietstocht 3Voedsel in het hart van de stad, zo heet de stichting in oprichting. In deze stichting i.o. richten we ons op het organiseren van voedselinitiatieven in de stad Den Haag en omgeving. Het is een samenwerking tussen een milieukundige, een landschapsarchitect en een architect. Ik organiseer de dialoog tussen bewoners en initiatiefnemers. Hier stellen we vragen aan bewoners. Dat is verfrissend want je haalt daar zoveel uit. Het is de beste manier om te weten te komen wat er speelt in een buurt of wijk. En mensen vinden het zo leuk dat je met ze in gesprek gaat dat ze hun best doen om hun belang over te brengen. Taalbarrière of niet.

De voedselfietstocht was een van de initiatieven van voedsel in het hart van de stad. Met een groepje mensen fietsten we langs een selectie van de vele verschillende voedselinitiatieven die Den Haag rijk is. Overal waar we kwamen stonden mensen klaar om te vertellen over hoe leuk, goed en gezond het is om je eigen voedsel te verbouwen in de stad.

Die gesprekken zijn zo leerzaam. Ze zijn zo leuk. Je leert mensen kennen die je anders nooit had leren kennen. En je komt dingen te weten die je anders nooit te weten was gekomen. En je komt op plekken waar je anders nooit naar toe was gegaan. voorafgaand aan de voedselfietstocht is een kaart gemaakt van een fietstocht langs verschillende voedselinitiatieven. Gemaakt door Voedsel in het hart van de stad. Dan kan iedereen die ontmoetingen ervaren. 

Voedsel in het hart van de stad 2Voedsel in het hart van de stad 1

Blijvend geïnspireerd worden?

Pauline van den Broeke de Ontwerptafel

Ik breng graag samen met jou je ideeën in beeld om te laten zien wat je bedoelt, zodat anderen het snappen.

Bel of mail:

pauline@canyouimagine.nl
06-20391946