ruimtelijk ontwerp en strategie
Pauline van den Broeke Fete de la Nature 2016 2
Fête de la Nature 2016

Doeboekje met ansichtkaarten 

Opdrachtgever:  Duurzaam Den Haag

Tijdvak:  voorjaar 2016

Elk jaar wordt er rond Pinksteren het Fête de la Nature gevierd. Dat is een festival in verschillende steden waarbij mensen worden gestimuleerd om zelf activiteiten te organiseren in de natuur. Er zijn allemaal activiteiten om mensen en kinderen bewust te maken van de natuur om ons heen. Daar hoef je niet ver voor te reizen; het is al om de hoek. 

Ook de gemeente Den Haag werkt mee aan dit Fête de la Nature. Duurzaam Den Haag coördineert dit in overleg met het landelijke bestuur van Fête de la Nature. Dit jaar was het thema picknicken. 'Welke natuur kun je al ontdekken vanaf je picknickkleed." Nadrukkelijk was het de bedoeling om ook allochtone stadsbewoners mee te laten doen met dit festival. 

Samen met Liane Lankreijer heb ik een kaartenreeks gemaakt waarbij de de nadruk hebben gelegd op verschillende vormen van natuur beleven. Spiritualiteit is nauw verbonden aan natuur beleven, maar ook spelen in de natuur. Er is ook een kaartenreeks met recepten van wild geplukte ingrediënten. De kaartenreeks is ter inspiratie voor activiteiten. De gehele kaartenreeks kan gebundeld worden in een 'doeboekje' van Fête de la Nature. Het is de bedoeling dat elk jaar de kaartenreeks aangevuld kan worden. Ook door mensen zelf die iets willen organiseren. De kaart is tegelijk ook een ansichtkaart waarmee anderen uitgenodigd kunnen worden.

Succes

De kaartenreeks vond gretig aftrek in Den Haag en omgeving. De gemeente Den Haag is geïnspireerd geraakt om ook 'doeboekjes' te maken voor andere doelgroepen m.b.t. natuurbeleving. 

Pauline van den Broeke doeboekje Fete de la Nature 2016

Pauline van den Broeke ansichtkaarten Fete de la Nature 2016

Pauline van den Broeke ansichtkaarten Fete de la Nature 2016 2